We've got your nights covered

SWEETEE TEXTILES

Synthetische dekbedden en donsdekens

Isolatie en ventilatie zijn de twee hoofdingrediënten van kwalitatief hoogstaande dekbedden en donsdekens. Dat weten wij bij Sweetee als geen ander. U heeft de keuze tussen synthetische dekbedden en echte donsdekens. Dekbedden met een synthetische vulling voelen superzacht aan en wast of droogt u gewoon in de wasmachine. Natuurlijke dekbedden of donsdekens hebben een beter isolerend en ventilerend vermogen, en zijn bovendien vederlicht.

 

Piekfijn afgewerkte donsdekens en dekbedden

De vulling van onze synthetische dekbedden bestaat uit holle polyestervezels (400g/m² voor een 4 seizoenen uitvoering). Voor de donsdekens werken we met 90 tot 95% dons, aangevuld met veren. De dekbedden zijn verkrijgbaar in een 1-persoons (140 x 200 cm) en 2-persoons uitvoering (220 x 240 cm). Dankzij de stikking in vierkante pockets (grotere voor een winterdekbed, kleinere voor een zomerdekbed) blijft de vulling mooi op zijn plaats. De randen zijn steeds mooi afgewerkt met een witte bies uit katoen of satijn.

 

Sweetee Dekbedden
Sweetee Dekbedden

Dekbedden of donsdekens met tijk in polyester microvezel of perkaal katoen

Dekbedden of donsdekens met tijk in perkaal katoen

Een tijk in perkaal katoen garandeert een optimale vochtafvoer. Wij bieden perkaal katoen van topkwaliteit: 220 thread count. Het katoen is zo dicht geweven dat het ook gebruikt wordt voor dekens in echte dons. De kleine donsveertjes kunnen er immers niet doorheen.

 

Dekbedden of donsdekens met tijk in polyester microvezel

Een tijk in polyester microvezel is goedkoper, maar heeft een minder goede vochtregulatie dan een tijk in perkaal katoen. Ze voelt wel zachter aan dan perkaal katoen.

Let op de isolatie- en ventilatiewaarde van uw donsdekens of dekbedden

Het isolerende vermogen bepaalt hoe warm een dekbed is. Hoe hoger het vulgewicht (GSM of gram per vierkante meter) van een dekbed, hoe warmer. Meteen de reden waarom 4-seizoensdekbedden een tweede, dikker gevuld dekbed krijgen om vast te klikken.

Het ventilerende of vochtregelende vermogen hangt af van de tijk (hoes of omhulsel) en de vulling. Perkaal katoen ademt beter dan microvezel en (kwalitatief hoogstaande) dons ademt beter dan een synthetische vulling, maar dat heeft een prijskaartje.

ONTDEK NU ONZE COLLECTIE DONSDEKENS EN DEKBEDDEN

Metropolitan Metropolitan
Metropolitan

De Metropolitan is een supercomfortabel synthetisch dekbed met tijk uit polyester microvezel. Deze stof is zowel zacht als warm en ademt beter dan klassieke polyester. Het dekbed heeft vierkant gestikte pockets, waardoor de vulling mooi op zijn plaats blijft. De vulling bestaat uit 400 gr./m⊃2; anti-allergische helixvormige, gesilliconiseerde polyestervezels. De holle binnenkant van deze vezels zorgt voor een zachter gevoel en een betere vochtafvoer. Regelmatig opschudden en omdraaien verlengt het gebruiksgenot .

 Technische fiche

Villa Villa
Villa

De Villa is een dekbed van topklasse met een extrazachte tijk uit perkaal katoen. Perkaal katoen garandeert een betere isolatie en ventilatie. Het dekbed is voorzien van vierkant gestikte pockets, waardoor de vulling niet gaat schuiven. En deze vulling bestaat uit 400 + 200 (zomer + winter) gram/m⊃2; anti-allergische helix- vormige, gesilliconiseerde polyestervezels. De holle binnenkant van deze vezel zorgt voor een zachter gevoel en verbetert de vochtafvoer. Regelmatig opschudden en omdraaien verlengt het gebruiksgenot .

 Technische fiche

Natural Natural
Natural

Natural

 Technische fiche