DISCOVER A WORLD OF SOFTNESS

SWEETEE TEXTILES

Belgische nr. 1 in binnenkussens, kussenvullingen of vulkussens

Kussenvullingen vormen de basis voor sierkussens en die maken van elk huis een echte thuis. Goede vulkussens zijn heerlijk zacht, ultralicht, comfortabel en veerkrachtig. Daardoor behouden ze beter hun vorm. En dat hebben wij bij Sweetee, de Belgische marktleider in binnenkussens, goed begrepen. Geen wonder dat onze kussenvullingen ook zachtheid brengen in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

 

 Download de technische fiches van onze kussens

Uw partner voor binnenkussens op maat

Wij maken het verschil met vulkussens op maat van uw klanten en een persoonlijke aanpak!

  • U kiest de afmetingen van uw binnenkussens: van 25 tot +100 cm.
  • U bepaalt de vorm van uw vulkussens: rechthoekig of vierkant, rond of met een cilindervorm (tochthond), hartvormig, …
  • Private label? Uw kussenvullingen krijgen een pasklaar instiketiket.
  • Traditioneel wit of liever een andere kleur voor uw vulkussens? U kiest.

Wij maken de droomkussens van uw klanten op maat. Maak nu een afspraak en creëer samen met ons de perfecte kussenvullingen.

 

 

Binnenkussens 100% polyester

Synthetische kussenvullingen in polyester zijn relatief goedkoop, anti-allergisch en gemakkelijk wasbaar. Ze voelen wel iets stugger aan dan dons en zijn iets minder duurzaam: na verloop van tijd vermindert de veerkracht wat. Wij gebruiken 2 soorten synthetische vulling:

 

 

Holle polyestervezels:
100% Virgin PSF, Hollow, Slick, Fire Retardant

Dit is de meest gebruikte polyestervezel. PSF staat voor Polyester Staple Fiber. Virgin betekent dat wij alleen nieuwe vezels gebruiken (zonder regeneraten). De holle vezel zorgt voor een betere veerkracht, terwijl de slick finish een gladder en zachter effect creëert. De brandvertragende eigenschap is een veelgevraagde voorwaarde: deze vezel valt onder de BS5852-brandnorm. Wij gebruiken meestal een cut length van 32 mm, bij een dikte van 6 Denier, maar ook andere lengtes en diktes zijn mogelijk.

Polyesterbolletjes:
100% Virgin Polyester Ball Fiber

Voor deze vulling wordt dezelfde basisgrondstof Hollow Virgin PSF in kleine bolletjes gedraaid. De voordelen? Deze polyesterbolletjes behouden beter hun veerkracht voor kussens met een langere levensduur. Dit type vezel is ook bekend onder de merknaam Conforel en wordt vooral gebruikt voor hoofdkussens.

Sweetee Binnenkussens

Binnenkussens 100% dons (vanaf Feb'18)

Dons is een natuurlijk materiaal, afkomstig van kippen, eenden of ganzen.

Over het algemeen wordt dons niet zuiver gebruikt, maar gemengd met veertjes (bijv. 85% dons en 15% veertjes). Een binnenkussen heeft meestal 100% veren, omdat die meer steun bieden. Wij gebruiken witte of grijze eendenveren met een IDFL- accreditatie. Kussens met dons voelen zachter aan en zijn ideaal om helemaal in weg te zakken. Ze behouden beter hun veerkracht – even opschudden volstaat – maar ze bieden iets minder steun en zijn niet geschikt voor mensen met allergieën.

De tijk of het omhulsel van onze donzen vulkussens bestaat uit 100% katoen of polyesterkatoen voor een meer kwalitatieve uitstraling. De tijk is dan perkaal geweven, zodat de donsveertjes er niet doorheen komen

Reken op onze hoge productiecapaciteit voor kussenvullingen

6000 vulkussens per dag, dat is onze productiecapaciteit. U kunt dus gerust zijn, u ontvangt ook grote bestellingen al na 1 tot 2 weken. Wij maken uw kussens in onze inhouse productiesite in Brugge en beschikken daarvoor over een ultramodern, gespecialiseerd machinepark. De productie van uw kussenvullingen in 4 stappen:

  • - Wij snijden het polypropyleenvlies voor de tijk op maat en lassen de twee vlieslagen ultrasoon aan elkaar voor een duurzaam resultaat.
  • - Met onze PLC-gestuurde vulmachines vullen wij de tijk volgens het ingestelde gewicht.
  • - Wij stikken of lassen de vulopening dicht.
  • - Besparen op transport- en opslagkosten? Kies dan voor een vacuüm verpakking.

 

Losse vulling binnenkussens ook apart verkrijgbaar

De losse vulling van onze binnenkussens – 100% gesilliconiseerde polyestervezels – is ook apart verkrijgbaar per zak van 10 kg. U kiest uit holle polyestervezels of polyesterbolletjes. Deze laatste zijn ook verkrijgbaar in balen van 50 kg.

ONTDEK ONZE COLLECTIE BINNENKUSSENS

Onderstaand vindt u onze standaardafmetingen, maar klop ook voor vulkussens op maat bij ons aan. Wij passen de afmetingen en het gewicht aan zoals u wilt.

Vierkant Model
Vierkant Model

25x25cm - 30x30cm - 35x35cm
42x42cm - 47x47cm - 52x52cm
55x55cm - 62x62cm - 65x65cm
72x72cm - 75x75cm - 80x80cm

Rechthoekig model
Rechthoekig model

30x60cm - 35x60cm - 35x70cm
40x50cm - 40x60cm - 50x70cm

Rond model
Rond model

Ø 40 - Ø 60

 Download de technische fiches van onze kussens